Home > Novinky > Mise “Malawi 2014″ se blíží!
Mise_do_Malawi_2013

Už 25. června odlétá skupina lékařů a dalších dobrovolníků naší organizace na misi do Malawi. Letos se vedení ujmou doc. Rastislav Maďar spolu s MUDr. Tomášem Utíkalem. Přípravy na misi trvají vždy několik měsíců. Skupina bude působit ve stejných oblastech jako v posledních letech – ve vesnicích východní části Malawi u hranic se Zambií, severně od okresního města Mchinji. Spádová oblast zahrnuje přes 400.000 obyvatel patřících k nejchudším na naší planetě. Před naší první návštěvou nebyl v těchto osadách nikdy v minulosti bílý člověk, není tam dostupná zdravotní péče, ani kvalitní vzdělání a hlavní snahou dospělých i dětí je jednoduše přežít.
Team International Humanity bude opět v náročných podmínkách bojovat s podvýživou, léčit celé spektrum infekčních i neinfekčních nemocí, ale zaměří se i na zlepšení vzdělávání, udržitelný rozvoj a soběstačnost venkova.

Foto: Skupina humanitárních pracovníků v Malawi v roce 2013 se dvěma účastníky letošní mise – lékaři Rasťo Maďar a Tom Utíkal v horní řadě úplně vlevo a vpravo.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

*